O partnerima

header22 01

Projekt United in Culture in EU uključuje sudionike iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Kulturno-umjetničko društvo „Anka Ošpuh“ Ludbreg

trzicKulturno-umjetničko društvo "Anka Ošpuh" Ludbreg kontinuirano djeluje od 1976. godine, a svake godine proširuje svoj djelokrug rada kroz implementaciju i razvoj novih ideja, inicijativa i projekata. Udruga okuplja i veliki broj djece, mladih ljudi i građana različitih dobnih skupina koji aktivno sudjeluju u raznolikim aktivnostima. KUD „Anka Ošpuh“ ima dugogodišnje iskustvo u radu s različitim društvenim skupinama u području kulturnog amaterizma, povezivanja sa sličnim organizacijama s ciljem poticanja očuvanja povijesne baštine na različitim razinama.

Ciljevi Udruge su poticanje, razvijanje i unapređenje kulture, očuvanje etno baštine na području Ludbrega i Varaždinske županije te Republike Hrvatske u skladu s općim društvenim interesima, očuvanje folklornog i suvremenog plesa, tradicijske glazbe, zborskog pjevanja i pjevanja u manjim sastavima, scenskih izvedbi, ali i ostalih vidova umjetničkog izričaja u okviru glazbeno-scenskog amaterizma.

Udruga ostvaruje ciljeve kroz okupljanje građana koji se bave glazbom i plesom, okupljanje građana radi očuvanja kulturne baštine zavičaja, izvođenje glazbenih, plesnih i dramskih djela domaćih i stranih, poznatih i nepoznatih autora na prigodnim priredbama i koncertima, unapređenje kulturnog i umjetničkog repertoara Udruge, organiziranje i sudjelovanje u kulturnim manifestacijama, okupljanje članova na drugim kulturnim projektima.

 

Grad Ludbreg

ludbregLudbreg je jedan od važnijih regionalnih centara na području Varaždinske županije i šire. Prednosti koje posjeduje rezultat su odličnog položaja, dobrih prometnih veza, sigurne i uređene prometne infrastrukture i bogatog kulturno-tradicijskog naslijeđa. Arheološki ostaci dokazuju kako Ludbreg svoje korijene vuče još iz predrimskog razdoblja i kroz čitavu svoju povijest imao je značajnu ulogu na ovim prostorima kao prometno, trgovačko, obrtničko i vjersko središte, te je i danas „centar svijeta“ ne samo za svoje žitelje, veći i za brojne turiste koji ga svakodnevno posjećuju. U Gradu Ludbregu tijekom cijele godine održavaju se kulturna događanja kojima se obilježava tradicija i kulturno nasljeđe ludbreškog kraja.

 

Općina Tržič

trzicOpćina Tržič je slovenska općina smještena u sjevernom dijelu Republike Slovenije i predstavlja 0,8% njezina teritorija. U Općini Tržič živi oko 15 000 stanovnika. Stari grad i većina njegove okolice zaštićeni su posebnim zakonom za zaštitu kulturne baštine.

Općina Tržič podupire razvoj kulture prvenstveno putem mreže organizirane u Udruzi kulturnih udruga. Postoji 18 kulturnih subjekata s oko 700 članova u 48 različitih odjeljaka ili skupina. Svake godine organizira se više od 300 različitih kulturnih događaja. S obzirom da Općina Tržič brine o financijama, svake godine dodjeljuje značajna sredstva i resurse za očuvanje kulturne baštine, npr. spomenika, zgrada, itd.

 

Općina Laško

laskoOpćina Laško sa površinom od 197 km2 i populacijom od oko 13.500 stanovnika nalazi se istočno od središnje Slovenije. Grad Laško je stari grad s raznovrsnim kulturnim i turističkim životom, a osobito je poznat po svojoj tradiciji industrije piva i iscjeliteljskim izvorima. Okolna mjesta jednako su privlačna kada se radi o prirodnim ljepotama i kulturnoj i povijesnoj baštini. Brojni događaji održavaju se u Lašku tijekom cijele godine, a jedni od značajnijih su folklorni događaji koji čuvaju narodnu tradiciju i pokazuju običaje i navike ovog kraja Slovenije.

 

Danube 1245

dunav

Danube 1245 je lokalni akter aktivan na rješavanju lokalnih izazova formuliranjem i zagovaranjem aktivizma građana podržavajući njihovu aktivnu ulogu i sudjelovanje u lokalnom odlučivanju. „Danube 1245“ uspostavlja lokalna partnerstva koja pružaju stručnost u rješavanju izazova kroz zajedničke projekte i korištenje alata za sudjelovanje građana.

Udruga „Danube 1245“ vješta je u upravljanju projektima i uspješno je sudjelovala kao partner u 3 projekta u okviru Programa "Europa za građane". Sremski Karlovci su povijesni gradić s velikom i bogatom povijesnom baštinom, a naša je udruga vrlo aktivna u radu na zaštiti kulturnih i prirodnih vrijednosti i baštine vezane uz grad. Rade s mladima i imaju uspostavljenu suradnju s Europskim parlamentom mladih. Također, članovi udruge imaju iskustva u radu s volonterima (kroz organizaciju godišnje TEDx konferencije i službeno licenciranog TED-Ed kluba).

header